ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Duitse economie groeit harder dan gedacht

Britse economie

De Duitse economie deed het in het vierde kwartaal van 2020 beter dan in de eerste instantie werd gedacht. Statistiekbureau Destatis heeft laten weten dat de economie in het vierde kwartaal van 2020 met 0,3 procent is gegroeid. Er werd een groei van 0,1 procent verwacht.

De Duitse groeicijfers in het laatste kwartaal van vorig jaar zijn gunstig door onder andere een exportgroei van 4,5 procent en een groei in investeringen in de bouwsector.

Daar stond tegenover dat de consument fors minder uitgaf in die periode. Waarschijnlijk het gevolg van de contactbeperkende coronamaatregelen die daar zijn ingevoerd. Sinds november zijn de cafés en restaurants in Duitsland dicht. In december volgden de meeste winkels.

Over heel 2020 daalde de economie van Duitsland met 4,9 procent. Dit is een iets kleinere daling dan de 5 procent die Destatis verwachtte. De Duitse economie kreeg het, het  zwaarst in de tweede kwartaal van 2020. Toen had het een recordkrimp van 9,7 procent. Die werd op zijn beurt  weer opgevolgd door een ongekende groei van 8,5 procent in het derde kwartaal.

About Post Author