zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Koers bitcoin in één nacht met bijna 11 procent gedaald

Bitcoin

De koers van bitcoin is in één nacht met 10,9 procent gedaald. De koers ging van bijna 55.000 dollar voor één bitcoin tot onder 50.000 dollar (41.072 euro). Dat is waarschijnlijk het gevolg door zorgen bij beleggers over de digitale munt. De koers zou volgens hun mogelijk te hard zijn opgelopen. Verder verzilverde beleggers hun winsten.

Het is voor bitcoin de grootste daling in waarde in een maand tijd. Zondag bereikte bitcoin nog een recordwaarde van meer dan 57.000 dollar, maar sindsdien is de koers gedaald.

De waardedaling sinds zondag is mogelijk ook een gevolg door een tweet van Tesla-topman Elon Musk. Zondag tweette Elon Musk dat de koersen van de bitcoin en de cryptomunt ethereum “hoog lijken”. De koers van ethereum is sindsdien ook flink gedaald.

In de nacht van maandag op dinsdag was de bitcoin nog 54.911 dollar waard, een aantal uur later had het een waarde van 49.169 dollar.

Bill Gates zei recent nog dat mensen moeten uitkijken dat zij bij digitale munten niet in een soort manie belanden en dat zij voorzichtig moeten zijn bij investeringen rondom digitale munten.

Lees hier slimme tips voor investeringen in virtuele munten.

About Post Author