ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Duitse economie krimpt

Duitse, economie

Duitse, economie

De Duitse economie is in het derde kwartaal  met 0,2 procent gekrompen ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau. Van de Duitse economie is dit de eerste achteruitgang sinds het eerste kwartaal in 2015.

Volgens het statistiekbureau kwam de krimp uit op 0,2 procent, tegen een groei van 0,5 procent in de tweede  van het jaar. Economen hadden in doorsnee op een achteruitgang met 0,1 procent gerekend. De grootste economie van Europa ging op jaarbasis met 1,1  procent vooruit, tegen 2,3 procent in de voorgaande periode.

Onder druk

De Duitse economie ondervindt tegenwind van de wereldwijde handelsspanningen waardoor de export van het land onder druk is komen te staan. Ook heeft de Duitse auto-industrie last gehad van nieuwe emissie-eisen waardoor de productie werd verstoord. In Duitsland zijn ook de consumentenbestedingen minder sterk.

Groei

Voor heel 2018 rekent de Duitse regering op een economische groei van 1,8 procent. De economie van Duitsland ging in 2017 met 2,2 procent vooruit.

 

About Post Author