ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Britse pond keldert na aftreden Brexit-minister

Britse, pond, keldert

Het Britse pond is na vertrek van enkele kabinetsleden, waaronder Brexit-minister Dominic Raab flink in waarde gedaald. Ten opzichte van de euro verloor het pond donderdagochtend 1,5 procent.

Waarde

Om 11.00 uur was het Britse pond 1,1311 euro waard, om 8:00 uur was dit nog 1,146 euro. De onzekerheid over Brexit op de financiële markten word alleen maar groten met het afreden van de beleidsmakers.

De FTSE 100, de belangrijkste Britse aandelenindex, stond rond 11.40 uur onveranderd op 7.038 punten. In de rest van Europa stonden beurzen licht lager of onveranderd.

Voorstel

Via twitter maakte Raab zijn vertrek bekend. Hij schrijft dat zijn ‘’geweten het niet toelaat’’ het Brexit-voorstel te steunen. Dat vormt een ‘’zeer  reële dreiging voor de eenheid van het Verenigd Koninkrijk.

Woensdagavond leek Premier Theresa May nog een verenigd kabinet achter zich te hebben. Britse media speculeren over een mogelijke opstand binnen de partij van May.

De vraag is nog maar of May haar akkoord door het Britse parlement krijgt. De deal heeft tot veel negatieve reacties geleid in het parlement, van onder meer de Noord-Ierse coalitiegenoten DUP.

About Post Author