ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Playmobil verkoopt weer zwarte piet-poppetjes

sint,en piet

Playmobil haalde in 2014 de zwarte piet-poppetjes uit de schappen. Dit was na aanleiding van de heftige ‘Zwarte Pietendiscussie’. Nu zegt de Duitse speelgoedproducent dus de zwarte pieten-poppetjes weer in de schappen te leggen. Dit betekent helemaal zwart, dikke rode lippen en grote gouden oorbellen.

VERZOEK

De speelgoedfabrikant maakt het speelgoed op verzoek van verschillende retailers. De vraag van de retailers naar de oude Zwarte Piet is gestegen nadat de kinderen aangaven dat ze de oude piet weer terug wilden in het assortiment. Ze gaven de kenmerken aan die wij kennen als de oude Zwarte Piet.

Amerikaans bedrijf Fisher Price besloot in 2014 na fel kritiek te stoppen met het produceren van de Zwarte Pieten-poppetjes, omdat het zogezegd, geen negatieve stereotypering wilde steunen. Rond deze periode besloot ook Playmobil te stoppen met het produceren van de goedheiligman en zijn knecht.

Playmobil heeft aangegeven dat de hernieuwde productie van de zwarte pieten eenmalig is. Met andere woorden; op = op. Playmobil verwacht dan ook dat ook deze versie van de Sint en Piet een verzamelitem gaat worden. Wanneer de vraag naar de oude zwarte pieten-poppetjes weer stijgt zal Playmobil deze waarschijnlijk opnieuw gaan produceren. Wanneer en in welke winkels het speelgoed verkocht gaat worden is nog niet bekend. Wel worden er al zwarte pieten-poppetjes  op Bol.com verkocht via de webshop Speelgoed-liefhebbers.nl.

VERZAMELITEMS

Eigenaar van deze website, Luuk Latour, laat weten dat het hier wel om een oudere collectie gaat. Hier wordt dus nog niet de nieuwe collectie verkocht. De oudere collectie van Playmobil is inmiddels een echt collectorsitem geworden. Dit is dan ook aan de prijs te merken. Er wordt bijvoorbeeld een stoomboot verkocht met Sinterklaas en Zwarte Piet. Deze gaat over de digitale toonbank voor bijna 115 euro.

Speelgoedwinkel Intertoys heeft aangegeven geen Zwarte Pieten van Playmobil te gaan verkopen. Zegsvrouw van de speelgoedwinkel geeft aan geen artikelen of afbeeldingen te willen verkopen die als kwetsend kunnen worden ervaren.

About Post Author