ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

ABN AMRO top opnieuw afgebrand in anonieme brief van managers

ABN,AMRO

Er is opnieuw een anonieme brandbrief gestuurd door een groep hoge managers van ABN AMRO. In deze brief zou het dit keer gaan om een oproep aan president-commissaris Tom de Swaan die in juli is aangetreden.

PROBLEMEN

De schrijvers van de brief willen de problemen aanschrijven binnen de bank zonder daar gevolgen van te ervaren met De Swaan. Om deze reden is de brief anoniem geschreven. In de brief wordt onder meer de koers besproken en de volgens hen gebrekkige leiderschap van topman Kees van Dijkhuizen.

‘’Onze bank zit zo vast dat gewone processen niet werken’’, schrijven zij in de brief die geschreven is op 13 september. De bank geeft aan dat het niet eens zeker is dat de briefschrijvers werkzaam zijn bij ABN AMRO, laat staan dat het gaat om een groep hoge managers.

ZEER SERIEUS

ABN AMRO zegt zich niet te herkennen in het geschetste beeld uit de brief, aldus het Financiële Dagblad. Medewerkers van ABN AMRO bevestigen dat de briefschrijvers wel degelijk behoren tot het hogere management van ABN AMRO. De bank zelf zegt de brief uiterst serieus te nemen. Toezichthouders en het ministerie van Financiën zijn hierover geïnformeerd.

De bank laat intern onderzoek doen naar de brief. Er wordt bekeken of er sprake is van ‘kwader trouw’. De Swaan geeft aan zwaar teleurgesteld te zijn. ‘’Je kunt een ander idee hebben over de strategie. Prima, maar kom langs en vertel het me. I love debate. Mijn deur staat altijd open…’’ Ook de centrale ondernemingsraad is teleurgesteld in de situatie.

Het is niet de eerste keer dat deze groep van ABN AMRO-managers een brief schrijft aan de top. Aan het begin van dit jaar luidden zij de noodklok in een anonieme brief gericht aan onder andere de externe toezichthouders van De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM). In deze brief werd er gesproken over ‘wantrouwen binnen de top’ en een ‘gebrek aan visie’.

About Post Author