wo. feb 28th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Dyson stopt met ontwikkelen elektrische auto

Dyson bekend van de stofzuigers maakte in 2017 bekend bezig te zijn met een elektrische auto. Zij bleken in het geheim al twee jaar aan dit project gewerkt te hebben met zo’n vierhonderd werknemers.

Uit berichtgeving van Reuters blijkt echter dat Dyson-topman James Dyson de stekker uit het project trekt. Volgens Dyson Automotive zouden zij een fantastische auto hebben ontwikkeld. Helaas zou het Dyson aan het eind van de rit geen groene cijfers opleveren. De ruim vierhonderd medewerkers zouden een e-mail hebben ontvangen over het schrappen van het project. De faciliteiten in Singapore en het Verenigd Koninkrijk worden zeer waarschijnlijk gesloten.

Dyson heeft in totaal 2,5 miljard pond (2,8 miljard euro) in het project geïnvesteerd. De stofzuigerfabrikant zou op zoek geweest zijn naar een koper, maar die niet hebben kunnen vinden.

De eerste auto van Dyson Automotive zou in 2020 al op de markt moeten komen. De auto moest “radicaal” anders zijn dan de elektrische auto’s van concurrenten. Dyson is vooral bekend van de zakloze stofzuigers. In deze stofzuigers maakt Dyson gebruik van elektrische motoren en batterijtechnologie. Deze technologie had toegepast kunnen worden in de auto’s die Dyson Automotive wilde maken.

About Post Author