ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Facebook gaat door met Libra ondanks tegenslagen

Ondanks het afhaken van verschillende grote bedrijven gaat Facebook toch door met zijn eigen cryptomunt. Ook ontving het social media platform felle kritiek van toezichthouders en politici.

Facebook belooft dat met Libra de hele wereld vanaf 2020 ‘bijna gratis’ producten kan kopen, geld versturen en sparen. Daarnaast komt Facebook met een digitale portemonnee: Calibra. De werktitel van Libra was ‘GlobalCoin’ en dat is het idee: een munt die wereldwijd te gebruiken is.

Aan het begin kreeg Libra steun van tientallen grote techbedrijven, maar inmiddels is een kwart van hen uitgestapt. Vorige week stapte PayPal al uit de Libra Association. Gister maakte ook Mastercard, eBay en Stripe bekend zich terug te trekken. Er zitten nu in totaal 21 leden in de Libra Association. Uber, Lyft en Spotify zijn hier een paar van.

Ondanks dat de voordelen van een digitale munt groot zijn, zijn er ook veel twijfels. Libra kan voor vele problemen zorgen. Libra kan een internationale economische bedreiging vormen zolang ze niet goed zijn gereguleerd. Plotseling vertrouwensverlies, om welke reden dan ook, kan tot grote verliezen en financiële onstabiliteit leiden.

Facebook-topman Mark Zuckerberg moet op 23 oktober getuigen voor een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om de zorgen over de cryptomunt te bespreken. Het plan is om de valuta in de eerste helft van 2020 te introduceren.

About Post Author