ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Volvo presenteert zijn eerste volledig elektrische auto

XC40 Recharge P8, zo heet het model van Volvo. Het is de eerste volledig elektrische model van Volvo. Hij is zojuist gepresenteerd in Los Angeles, en komt eind volgend jaar naar Nederland. De prijs van de auto gaat vanaf 59.900 euro.

Volvo hoopt dat deze auto ook in Nederland een verkooptopper wordt. Dit omdat de auto de enige elektrische auto is in zijn klasse die een aanhanger tot 1500 kan trekken. De normale XC40 is nu al een van de meest verkochte auto’s in het segment van de compacte SUV’s in Nederland.

De nieuwe Volvo is voorzien van een 78 kWh accupakket en twee kW sterke elektromotoren. Hiermee kan de auto meer dan 400 kilometer ver op één acculading. De auto heeft ook vierwielaandrijving doordat Volvo één motor op de vooras installeert en één op de achteras.

Volvo wilt een compleet nieuwe serie uitbrengen. Deze serie bevat alleen maar volledig elektrische modellen én plug-inhybrides. Ze krijgen allemaal de toevoeging Recharge in hun naam.

De elektrische Volvo blijkt bliksemsnel: in slechts 4,9 seconden trekt hij op vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur en hij heeft een topsnelheid van 180. De auto zit na snelladen met 150 kW in veertig minuten weer voor 80 procent vol. Als je thuis kan laden met 11 kW, dan zou 7,5 uur voldoende moeten zijn.

About Post Author