zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

ECB koopt voor nog een 750 miljard aan obligaties in de strijd tegen het coronavirus

Woensdagavond kwam het ECB (Europese Centrale Bank) met het nieuws dat ze voor dit jaar 750 miljard euro aan staats- en bedrijfsobligaties gaan kopen zodat dit de Europese economie kan stimuleren en opgang kan blijven.

Plan van de ECB

Het doel van de ECB is hier om de rente op obligaties lager te krijgen waardoor het goedkoper wordt om te lenen voor mensen en bedrijven. De 750 miljard wordt gebruikt voor het zogeheten Pandemic Emergency Purchase Programme (PEPP) dit is het programma die de economie draaide moet houden wegens het coronavirus. Deze maatregel is extra ingezet nadat vorige week de ECB had aangekondigd dat ze al voor 120 miljard aan obligaties gaan kopen.

 

“Buitengewone tijden vragen om buitengewone maatregelen”, aldus ECB-voorzitter Christine Lagarde woensdagavond na een bijeenkomst. “Onze inzet voor de euro kent geen grenzen. We zijn vastbesloten om het volledige potentieel van onze middelen te benutten.”

De ECB mag normaal gesproken tot een bepaald grens staats- en bedrijfsobligaties kopen, maar na de uitbrak van het coronavirus kan er hier nu van afgeweken worden. De landen die het meeste zullen gesteund worden door de ECB zijn momenteel de landen Italië en Griekenland.

About Post Author