zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Verschillende winkelketen sluiten hun deuren door coronavirus

Er zijn veel verschillende winkels in Nederland die hun deuren nu een tijdje sluiten wegen het coronavirus. De winkelketens kunnen de veiligheid en gezondheid van medewerkers en klanten door de uitbraak van het coronavirus niet meer beloven.

 

Winkelketens die in Nederland deuren sluiten

In Nederland sluiten verschillende winkelketens hun deuren zoals de Bijenkorf is vanaf woensdag niet meer geopend voor bezoek, ook sluit de Ikea in Nederland al hun fysieke winkels. Zo schreef topman Giovanni Colauto van bijenkorf “Dit was voor ons geen eenvoudige beslissing, maar wij vinden het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen”. Het is nog onduidelijk wanneer de fysieke winkels weer zullen opengaan. Nu kunnen klanten nog wel terecht bij de webwinkel van de Bijenkorf, zo schreef Colauto ook “Wij zijn trots op de geweldige inzet van onze medewerkers en zij staan in deze bijzondere tijd graag online voor u klaar. Wij hopen u snel in goede gezondheid weer te kunnen ontvangen in onze fysieke winkels”,

 

Zo liet de Paul de jong Country Retail manager Nederland van Ikea weten “Elke dag bezoeken duizenden mensen onze winkels. Wij zijn ons bewust van de uitdagende situatie waar wij ons door het coronavirus in bevinden en de maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij als grote retailer hierin hebben”

 

“De gezondheid van onze medewerkers en klanten is voor ons topprioriteit, daarom hebben wij uit voorzorg besloten tot nader order al onze winkels in Nederland te sluiten.” Het bedrijf meldt dat het ophalen van bestellingen bij de winkel mogelijk blijft. Ook blijft Ikea bestellingen thuisbezorgen.

About Post Author