ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

EU steekt 80 miljoen euro in een biotechbedrijf dat aan coronavaccin werk

De Europese Unie heeft 80 miljoen in CureVac een Duitse biotechbedrijf gestoken die bezig is met een vaccin tegen het coronavirus. Eerder al wouden de Amerikanen dit onderzoek overnemen en voor hun zelf houden.

 

Het geld komt vanuit de Europese Unie en de grootst aandeelhouder Dietmar Hopp, die bekend zijn van voetbalclub Hoffenheim en softwareconcern SAP. Zo liet Hopp weten dat er mogelijk in de herfst al een vaccin is. Zo wil het bedrijf al in juni beginnen met klinische tests. Zo zei ook de Europese Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen: “In deze volksgezondheidscrisis is het van het grootste belang dat we onze toonaangevende onderzoekers en technologiebedrijven steunen. We zijn vastbesloten om CureVac van de nodige financiering te voorzien om de ontwikkeling en productie van een vaccin tegen het coronavirus te versnellen.” Als het CureVac erin slaagt een vaccin te produceren dan zou het mogelijk miljoenen vaccindoses tegen lage kosten kunnen worden geproduceerd zei Von der Leyen.

 

Amerika

Er was veel te doen over een bezoek van CureVac en een aantal andere farmabedrijven aan het Witte Huis. Tijdens dit bezoek werd de Amerikaanse president geïnformeerd over de coronaziekten. Zo kwam er naar buiten dat de Amerikanen het bedrijf CureVac wouden overnemen en het vaccin voor hun zelf wilden houden dit schreef Welt am Sonntag. Kort daarna liet de Duitse ministerie van Economische zaken weten dat dit overnamen geblokkeerd zou kunnen worden. Overal in Europa zijn bedrijven en universiteiten bezig met de ontwikkeling van vaccins en geneesmiddelen tegen COVID-19.

 

Veel bedrijven en universiteiten werken aan coronavaccin

CureVac werkt bij zijn ontwikkeling van een vaccin samen met het Paul-Ehrlich-Institut. Zo zijn er nog tiental andere bedrijven die aan een vaccin werken van grote bedrijven als Johnson & Johnson en Gilead Sciences tot vele kleine bedrijven. Zo ook Erasmus MC en de Universiteit Utrecht, ze lieten afgelopen zaterdag weten een antilichaam te hebben gevonden tegen het COVID-19-virus. Door de hele wereld wordt er nu gewerkt om zo snel mogelijk een vaccin op de markt te brengen.

About Post Author