zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Hogescholen en universiteiten sluiten deuren vanwege coronavirus

Alle hogescholen en universiteiten gaan deze maand geen fysieke les geven vanwege de uitbraak van het coronavirus. Ook gaan de tentamens in collegezalen niet door en worden andere onderwijsactiviteiten afgelast. Dit melden de vereniging van Universiteiten en de Vereniging Hogescholen donderdag.

 

Maatregelen

Het advies van premier Mark Rutte op donderdag was dat alle universiteiten en hogescholen beter online colleges moesten aanbieden. Uit eindelijk kwam de Vereniging van Universiteiten met het nieuws dat alle schoolactiviteiten op school niet door gaan. Zo gaan wel alle stageactiviteiten wel gewoon door kunnen gaan. De stagiair en de stageverlener moeten dan zelf de situatie beoordelen of de stage wel gewoon door kunnen gaan. Welke maatregelen veder zullen worden genomen bepalen de universiteiten en hogescholen zelf individueel.

Voorzitter Maurice Limmen van de Vereniging Hogescholen laat in een reactie weten: “Wij ondersteunen deze maatregel vanuit het ministerie van Onderwijs. De bestrijding van het coronavirus is nu maatschappelijk gezien de eerste prioriteit.”

 

Basis- middelbare scholen blijven open

De basis- middelbare scholen blijven nog gewoon wel open. De reden hiervoor zou zijn dat de maatschappelijke gevolgen te groot worden, omdat ook ouders thuis moeten blijven. Kinderen die ziek zijn moeten wel thuis blijven om zo de kans te verkleinen.

About Post Author