zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Donald Trump legt personenverkeer van Europa naar de VS voor 30 dagen stil

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdagnacht aangekondigd dat al het personenverkeer van uit Europa naar de VS vanaf vrijdag voor 30 dagen stil zal liggen. Op deze manier probeert de Amerikaanse president de coronavirus tegen te gaan. Reizigers van uit het verenigd koninkrijk zijn nog wel welkom in de VS. In de VS zijn er nu 1.118 mensen besmet met het coronavirus en zijn er totaal 36 mensen overleden.

 

Reisverbod

Het reisverbod geldt voor reizigers die 14 dagen voor hun reis naar de VS in Europa zijn geweest. Voor Amerikaanse burgers die in Europa bevinden wordt er een uitzondering gemaakt, maar ze moeten zich wel laten checken op het virus. Het reisverbod geld niet voor goederen uit Europa alleen personen. Deze reisverbod is de zoveelste klap voor de luchtvaartsector door het coronavirus. Zo wordt er ook niet veel gevlogen naar Azië en Italië. Zo liet de voorzitter weten van de Amerikaanse luchtvaartgroep Airlines For America dat hij verwachten dat dit verbod de luchtvaartmaatschappijen een enorme klap zal geven.

 

Economische maatregelen

Tijdens het speciaal ingelaste toesprak over het coronavirus. Liet de Amerikaanse president weten dat er economische maatregelen komen voor mensen in de VS die niet kunnen werken omdat ze het virus hebben. Ook krijgen kleine bedrijven uitstel voor het betalen van hun belasting en kunnen ze een lening krijgen van de overheid als hun bedrijf in nood is gekomen door het virus. Op deze manier probeert de Amerikaanse president de schade van het coronavirus tegen te gaan.

About Post Author