ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

AEX opent dinsdagochtend groen na een zware maandag

Dinsdagochtend om 9 uur is de AEX positiever geopend na een zware maandag waar toen de AEX index de hele dag in het rood stond. Na de opening van de AEX index vandaag was er een groei van 1,6 procent genoteerd.

 

Europese en Aziatische aandelenmarkt

Ook in andere Europese landen zijn dinsdagochtend positief gestart. Zo stond FTSE100 de verenigd koninkrijk index na opening met 5,5 procent hoger dan gisteren. De Duitse DAX-index stond na de opening op dinsdagochtend met 2,7 procent hoger. De markten in Azië zijn ook positiever geopend vandaag zo zijn de Hang Seng Index Hongkong en de Japanse Nikkei-index groen geopend.

Veel beleggers hopen onder meer dat overheden hun meer zullen ondersteunen om de invloed van de coronavirus op de financiële markten te beperken. Zo heeft de Amerikaanse president Donald Trump maandagavond laten weten om maatregelingen te treffen om de invloed op de financiële markt tegen te gaan.

 

Olieprijs

Als gevolgen van het coronavirus en het olieconflict tussen Saoedi-Arabië en Rusland stonden de meeste indexen in het rood. De olieprijs schoot maandag ochtend met 25 procent door het conflict tussen Saoedi-Arabië en Rusland. Dinsdagochtend is de prijs van Brent olie met 7 procent gestegen dit is een mooie verbetering na een zware maandag. Het conflict tussen deze twee grote olielanden houd nog vol. De russen zullen de productie van olie niet stoppen en de Arabieren hebben hierop gereageerd met hun eigen productie te verhogen. De verbeteringen op dinsdagochtend zouden de eerste tekenen zijn van verbetering op de beurzen.

About Post Author