vr. mei 24th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Europese aandelen blijven kelderen door coronavirus

De aandelenmarkt in Europa waren in paniek zo zijn de maandagochtend rood geopend. De Europese indexen opende met ruim 7  tot 8 procent in de min. De oorzaak van deze daling heeft te maken met de verspreiding van coronavirus, maar ook zou de prijsoorlog van Rusland en Saoedi-Arabië de oorzaak zijn.

 

 

Niet alleen in Europa zijn de aandelen flink gedaald maar ook in andere aandelenmarkt in de wereld. Zo zijn de Aziatische markten ook in de rood geopend. De Japanse Nikkei-index verlood maar liefst 7 procent en ook in China keldereden de aandelenbeurzen.

 

Olieprijs

De olieprijs zakte met ruim 30 procent ongeveer 30 dollar nadat Saoedi-Arabië de olieproductie had verhoogd en de eigen prijzen had verlaagd. Vorige week bereikte oliekartel OPEC een akkoord over de een productieverlaging om de olieprijs juist te stutten, maar Rusland ging hier niet mee akkoord.

 

De aandelenmarkten verkeren al twee weken in onrust nadat de verspreiding van het coronavirus een flinke impact had op de Chinese economie. Hierdoor zijn beleggers over de hele wereld gaan reageren en gaan verkopen waardoor de prijzen van indexen zijn gedaald. De aandelenmarkt heeft vorige week de slechtste week doorgemaakt sinds de financiële crisis. AEX heeft vanaf het hoogste punt vorige maand naar nu een kwart gedaald.

About Post Author