ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Eind september is de olieproductie hersteld van de droneaanval

Volgens Saoedi-Arabië zou eind deze maand de olie-installaties weer volledig hersteld moeten zijn. De Saudische minister van Energie zegt dat de productie van de installaties eind deze maand zelfs is toegenomen tot 11 miljoen vaten per dag. En dit terwijl de productie voor de aanval ongeveer 9,6 miljoen vaten per dag was. Op dit moment is de capaciteit voor de helft hersteld.

Afgelopen zaterdag vond een droneaanval plaats op twee olie-installaties in Saoedi-Arabië. Uit deze aanval ontstond brand wat voor veel schade heeft gezorgd. De staatsoliemaatschappij hoopt de verliezen op te vangen door oude, inactieve velden snel op te starten.

De Verenigde Staten en Saoedi-Arabië betichten Iran van de aanvallen, maar Teheran ontkent. De Houthi-rebellen uit Jemen hebben de aanvallen opgeëist. Een woordvoerder van de groepering dreigde met meer aanvallen op olie-installaties in Saoedi-Arabië. De Amerikaanse inlichtingendiensten zijn nu een onderzoek begonnen. De Minister van Buitenlandse Zaken van Iran schreef op Twitter: “Misschien schamen de VS zich omdat hun peperdure wapens niet in staat zijn gebleken de aanval vanuit Jemen te onderscheppen. Iran de schuld in de schoenen schuiven verandert daar niets aan.” De afweerinstallaties zouden de drones en raketten niet hebben kunnen onderscheppen doordat die zijn gericht op het zuiden, omdat een aanval vanuit Jemen logischer was.

About Post Author