ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Ergonomisch werken? Een ergotherapeut geeft advies!

ergonomisch werken

Wil je er echt zeker van zijn dat jij je werkplek in orde hebt? Dan kun je altijd terecht bij een ergotherapeut. Wat is een ergotherapeut? Een ergotherapeut is iemand die met je meekijkt naar je werkplek, indeling en dagritme. Maar vooral wat je belastbaarheid is en hoe je deze kunt vergroten. Zodat je op een goede manier duurzaam aan het werk kunt.

Je kunt bij ergonomisch werken aan je zithouding en faciliteiten die hiervoor nodig zijn denken. Er zijn veel oplossingen die je helpen. Zeker als je gedurende een hele dag op het kantoor achter een computer moet werken. Of werk moet doen waarin er weinig afwisseling is. Dan geeft een professionele ergotherapeut je de juiste adviezen die van toegevoegde waarde zijn.

Klachten bij een verkeerde werkhouding

Een verkeerde werkhouding kan voor verschillende klachten zorgen. De meest bekende hiervan zijn rugklachten, pijnlijke benen of nekklachten. Terwijl deze eigenlijk makkelijk te voorkomen zijn door juiste oplossingen. Zo zorgt een ergonomische stoel dat je op een goede manier kunt zitten. Zijn er tegenwoordig zit-sta bureau’s en applicaties die na een bepaalde tijd zorgen dat je even moet bewegen. Je leest wel eens iets over een pak papier gebruiken om nekklachten te voorkomen, echter adviseren wij om voor een beter oplossing te gaan.

Maar al de oplossingen voor een ergonomische werkplek hebben alleen nut als je deze ook op een goede manier kunt toepassen. Je moet dus echt gemotiveerd blijven om de juiste werkhouding aan te nemen.

Laat een ergotherapeut dus eens met je meekijken. Hoe ziet mijn werkplek eruit en wat moet er nog veranderen. Waarbij je vooral naar je lichaam luistert.

Waarvoor kun je bij de ergotherapeut echt terecht

De ergotherapeut kan je helpen om op een duurzame manier aan het werk te gaan. Je belastbaarheid en oplossingen vinden tegen je klachten spelen hierbij een belangrijke rol. Hoe lang kun je zitten, staan of werken en geconcentreerd blijven. Hoe kun je de duur hiervan verlengen en welke hulpmiddelen zijn hiervoor nodig.

Daarnaast kan een ergotherapeut helpen om voorzieningen te krijgen. Omdat er een duidelijk beeld is van je beperkingen. Het is dus absoluut de moeite waard eens te kijken hoe een therapeut jou kan helpen.

About Post Author