ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

7 tips tegen de hitte tijdens het thuiswerken

tips tegen de hitte

Dat thuiswerken tijdens de warme dagen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om ondanks de warmte toch fijn te kunnen werken. Door een ventilator te plaatsen of andere werkmomenten te kiezen bijvoorbeeld. Wat jij kunt doen? Dat hebben wij voor je op rij gezet.

1. Kies voor een ventilator

Met een ventilator kun je een werkplek makkelijk koel en aangenaam houden. Er zijn veel verschillende soorten ventilatoren die je kunt kiezen. Waardoor er altijd wel een oplossing is die bij jouw thuiswerkplek past. Een goede ventilator hoeft overigens niet veel te kosten, maar je gaat er absoluut plezier van hebben.

2. Draag koele lichte kleding

Draag tijdens de warme dagen lichte zomerse kleding. Op deze manier heb je minder last van de warmte. Je kunt hierbij denken aan een korte broek of luchtig shirt. Zeker bij het thuiswerken is hierop vast geen bezwaar.

3. Houd ramen gesloten

Door de ramen in de nacht en vroege ochtend open te zetten kan de warmte makkelijk uit huis. Maar sluit de ramen en eventueel gordijnen wel op tijd. Alleen op die manier kun je de warmte buiten houden.

4. Drink voldoende water

Het is verstandig om gedurende de dag voldoende water te drinken. Zeker als je aan het werk bent schiet dit er nog wel eens bij in. Om voldoende water te kunnen drinken is het goed om lauw water te kiezen. Deze kun je makkelijker drinken als het warm is.

5. Werk op de minst warme momenten

Werken op de minst warme momenten is natuurlijk een goede keuze. Mits je hier ook de mogelijkheden toe hebt. Begin bijvoorbeeld een paar uur vroeger, zodat je tijdens de warmste uren van de dag niet op kantoor hoeft te werken.

6. Een voldoende lichte maaltijden

Net als voldoende drinken is voldoende voeding ook belangrijk. Maar kies wel voor wat lichtere voeding. Denk hierbij aan crackers en salades. Er is genoeg inspiratie voor zomerse salade recepten te vinden.

7. Zet de verlichting uit

Tot slot helpt het om verlichting en andere machines die warmte produceren uit te zetten. Een kamer kan hierdoor aanzienlijk koeler voelen en blijven. Dat draagt du echt bij aan je productiviteit.

About Post Author