zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Holland Jersey levert babymelkpoeder aan Zuid-Korea en gaat de wereld over

Holland Jersey poeder is onlangs gelanceerd in babymelkpoeder van de firma Ivenet uit Zuid-Korea onder het label Golden Jersey. Door de unieke eigenschappen van de Jersey melk kwamen de Zuid-Koreanen terecht bij Holland Jersey uit Nijkerk. Jersey melk bevat van nature namelijk veel meer vet en eiwit dan gewone melk. Daarnaast heeft het van nature ook een hoger gehalte aan A2-eiwit dan gewone melk. Het A2-eiwit is populair omdat veel mensen met een vorm van intolerantie voor zuivel veelal wel zuivel van A2 kunnen verdragen (uitgezonderd voor mensen die medisch getest zijn). Het wordt ervaren als lichter verteerbaar.

Het zuivelbedrijf uit Nijkerk dat uitsluitend melk van Jersey-koeien verwerkt tot hoogwaardige zuivelproducten kwam twee jaar geleden met Ivenet in contact. Er was in de wereld nog geen hoogwaardige Jersey melkpoeder beschikbaar. De afgelopen twee jaar is er intensief samengewerkt met Ivent en NutriDutch uit Putten. NutriDutch verwerkt de unieke melkstroom van Holland Jersey tot hoogwaardige poeder voor de industrie.

Holland Jersey levert naast melkpoeder aan de industrie ook Jersey melk, yoghurt, kaas & boter aan de retail, hospitality- en out of home markt. De Jersey kaas en melk worden al geleverd aan Duitsland, België, Spanje, China en Polen. Holland Jersey melk neemt snel aan populariteit toe bij barista’s en chef-koks in binnen en buitenland. Volgens de koffiekenners is het de beste melk om mee op te schuimen voor latte’s en cappuccino’s.

De Jersey-koeien komen oorspronkelijk van het Britse Kanaaleiland Jersey. Jerseykoeien zijn relatief klein en lichtbruin van kleur. Jersey melk bevat van nature veel hogere gehaltes aan vet, eiwit, vitamine B, D, E, calcium en omega-3 dan gewone melk. De verse melk wordt niet afgeroomd en heeft daardoor een vetgehalte van gemiddeld 6% en 4,2% eiwit. Gewone volle melk in een pak bevat gemiddeld 3,6% vet en 3,5% eiwit.

Inmiddels zijn er 25 melkveebedrijven in Nederland die speciaal voor Holland Jersey Jersey melk produceren. Het verwerken van de rauwe melk gebeurt in samenwerking met verschillende bestaande zuiververwerkingsbedrijven. Holland Jersey werkt samen met Vandersterre uit Bodegraven m.b.t. verkoop, marketing en logistiek voor zowel de Nederlandse als de internationale markt.

Zie ook: https://shop.ivenet.co.kr/

About Post Author