zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Fabrikant Marlboro en Lucky Strike wil investeren in Canadees wietbedrijf

Marlboro, Lucky Strike

Altria, producent van sigarettenmerken als Marlboro en Lucky Strike, stapt mogelijk in de wiet. Het Amerikaanse bedrijf voert gesprekken over een investering in de Canadese cannabisonderneming Cronos Group.

Deal

Cronos, dat twee merken voor medicinale wiet bezit en een marktwaarde heeft van omgerekend zo’n 2,8 miljard euro, benadrukte dat er nog geen enkele overeenkomst is gesloten. Met liefst 30 procent steeg het aandeel Cronos na de aankondiging. De aandelen in Altria stegen 2,4 procent.

Cronos zou nog geen deal overeengekomen zijn met Altria en zegt dat de onderhandelingen niet gegarandeerd tot een investering zullen leiden. Een investering in Cronos is qua marktwaarde nu op drie na grootste cannabisbedrijf in Canada, zou Altria als eerste tabaksbedrijf toegang bieden tot de snelgroeiende wietindustrie.

Nieuwe markten

Nu Canada in oktober het recreatief gebruik van wiet gelegaliseerd heeft, zijn voor reguliere bedrijven wietondernemingen interessant geworden. Voor tabaksfabrikanten als Altria biedt cannabis een mogelijkheid om nieuwe markten aan te boren naast traditionele rokers. Die markt is dalende, mede door overheidsmaatregelen.

In mei kreeg huidige CEO Howard Willard de touwtjes in handen bij Altria. Howard is duidelijk op zoek naar een manier om het teruglopende aantal sigarettenrokers het hoofd te bieden. Daarom blijft het bedrijf in onderhandeling  met Juul Labs, fabrikant van populaire elektronische sigaretten, zo weet een ingewijde.

Ook andere grote bedrijven zijn naast sigarettenfabrikanten geïnteresseerd in het ‘groene goud’. Zo nam bier- en wijnproducent Constellation Brands vorig jaar een belang in cannabisbedrijf Canopy Growth. Naar verluidt onderzoekt ook frisdrankreus Coca-Cola de mogelijkheden om in cannabisproducten te stappen.

About Post Author