ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Facturen verkopen voor een betere liquiditeit

Je facturen verkopen en binnen 24 uur de betaling ontvangen. Voor veel ondernemers is dit de perfecte manier om hun liquiditeit te verbeteren.Veel ondernemers hebben last van openstaande debiteuren die zich weinig aantrekken van de uiterste betaaldatum.

 

Als je ervoor kiest om je facturen te verkopen dan zal dit een uitstekende liquiditeit als gevolg hebben en daarnaast hoef je geen energie meer te stoppen in debiteuren die niet betalen. Al die tijd die je nu in het debiteurenbeheer stopt kan je extra steken in je onderneming. Dat is natuurlijk wat je het liefst doet!

 

Meer weten over facturen verkopen? Hieronder hebben wij de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet!

Voordelen van facturen verkopen

Je facturen verkopen waardoor je binnen 24 uur de betaling ontvangt is natuurlijk enorm fijn. Dit zorgt ervoor dat je vrijwel direct de betaling van geleverde diensten of producten ontvangt, waar je als ondernemer normaliter weken of zelfs maanden op moet wachten. Wat zijn nog meer voordelen van facturen verkopen? Lees verder.

Bepaal zelf welke facturen

Als ondernemer heb je vast een aantal klanten die de facturen netjes op tijd betalen. Voor deze klanten wil je natuurlijk niet onnodig commissie afdragen aan de partij waaraan je de facturen verkoopt. Daarom is het ideaal dat je zelf mag bepalen welke facturen je wilt verkopen en welke niet. Je kan gemakkelijk zelf online enkel de facturen die je wilt doorverkopen uploaden. Facturen van vlot betalende klanten hoef je dus niet te verkopen, ideaal!

Betaalbaar

Zoals je hierboven hebt gelezen wordt er bij het verkopen facturen een bepaalde commissie gevraagd. Deze kosten die het verkopen van je factuur met zich mee brengt zijn erg betaalbaar. Afhankelijk van het aantal facturen en het factuurbedrag zit de af te dragen commissie tussen de 4 á 6% van het factuurbedrag. De kosten zijn erg transparant, waardoor je per factuur precies weet hoeveel commissie je moet afdragen om binnen 24 uur de betaling te ontvangen.

Werkt gemakkelijk

Het verkopen van je facturen gaat enorm gemakkelijk. Je upload online de factuur of facturen die je wilt verkopen en vervolgens wordt alles geregeld. De partij waaraan je de factuur verkoopt betaald binnen 24 uur en zij gaan ook achter de betaling van je klant aan. 

About Post Author