ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Felle strijd om EMA in Europa

Het Europese Medicijnen Agentschap (EMA) zal door het gevolg van de BREXIT verhuizen vanuit Londen naar een land binnen de EU. Ook Nederland probeert het EMA binnen te halen. Al maanden is oud-minister Wouter Bos door Europa aan het reizen als lobbyist om Nederland goed op de kaart te zetten.

Er zijn negentien steden die denken dat zij de beste kandidaat zijn voor het binnen halen van de EMA. Het is belangrijk voor ieder land om andere lidstaten uit de EU achter zich te krijgen. Dit zorgt er voor dat het een ingewikkelde strijd is. Voor Nederland geldt dat wij als land veel te bieden hebben, maar de concurrentie blijft hoog en sterk.

EMA naar Nederland

Nederland heeft met een mooi promotie filmpje zich op de kaart proberen te zetten. In het filmpje worden dingen als de faciliteiten en goed onderwijs gepromoot. Naast het filmpje heeft Nederland vol ingezet op hte lobbywerk van Wouter Bos. Het Europese Medicijnen Agentschap is nu nog gevestigd in Londen maar zoals eerder gezegd moet deze dus verhuizen door het uitstappen van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. In totaal bezocht de Nederlandse lobbyist Wouter Bos twintig lidstaten en sprak hij er daarnaast nog eens zeven. Soms kon hij een mooie deal sluiten dat voor beide landen positief was.

Wouter Bos laat weten dat je samenwerkingen kan aan gaan of elkaar steun kan geven bijvoorbeeld op het gebied van gezondheidszorg. Soms zijn er bijvoorbeeld andere voorbeelden in de Europese politiek waar je elkaar kan helpen en elkaar nodig hebt.

Voordelen van EMA

De oud-minister vindt dat het EMA veel voordelen met zich mee brengt. Het zorgt voor veel banen en verkeer van uit buiten Nederland. Daarnaast zijn er in Amsterdam drie ziekenhuizen die onderzoek doen naar Medicijnen. Door het EMA naar Amsterdam te halen kan dit de regio versterken en elkaar ondersteunen. Dit kan zorgen voor een betere ontwikkeling op het gebied van Medicijnen.

About Post Author