zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Financiële talenten ontvangen hoog salaris

talenten

Talenten zijn in trek! Het zit er dik in dat je een hoger salaris kan krijgen bij je huidige baas. Dit geld voor de mensen die werken in de financiële  wereld of administratief werk doen.

De financiële  bedrijven hebben momenteel veel vacatures uitstaan. Het probleem in de betreffende sector is dat er maar minimaal mensen te vinden zijn die aan de eisen kunnen voldoen.

63% van de bedrijven in de financiele sector zeggen dat het de afgelopen jaren moeilijker is geworden om in de sector geschikte werknemers te krijgen.

Talenten kunnen een hoog salaris ontvangen

Uit onderzoek blijkt dat de bedrijven er veel voor over hebben om, wanneer zij eenmaal iemand binnenboord hebben, deze personen te behouden. In de financiële en administratieve sector is te zien dat werkgevers een flinke salaris verhoging willen geven om personeel te behouden.

De verwachting is dat in de financiële sector de gemiddelde salaris stijging bij huidige werknemers zal uit komen op ongeveer 7,9 procent. Vergeleken met een jaar eerder was dat 5,5 procent. Wanneer je in de administratieve sector zit kan je een nog hogere verhoging verwachten. In deze sector zal het salaris gemiddeld 8 procent stijgen.

Bedrijven bieden extra’s

Bijna alle bedrijven in de administratieve sector willen het huidige personeel aankomend jaar flink meer salaris bieden om er voor te zorgen dat het personeel behouden blijft voor het bedrijf. Het gaat hier om 92 procent van de bedrijven. Te zien is dat bedrijven steeds meer extra’s bieden. Bedrijven bieden steeds vaker extra verlof dagen of bieden een budget aan voor scholing van de werknemers.

De strijd om financiële talenten is heftiger dan ooit. Daarnaast is het dus ook steeds belangrijker om de huidige mensen op zijn plek te houden. Deze mensen moeten worden beloond en het gevoel krijgen dat ze worden gewaardeerd. Veel mensen hebben deze waardering nodig. Waardoor ze sneller bij het huidige bedrijf zullen blijven.

 

 

About Post Author