zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Frenkie de Jong duurste Nederlandse transfer ooit

Frenkie,de Jong

Frenkie de Jong maakt aankomend voetbalseizoen de overstap naar grootmacht FC Barcelona. De 21-jarige Ajacied gaat Ajax minimaal 75 miljoen euro opleveren. Dit bedrag kan nog oplopen door bonussen.

‘’Toen de belangstelling eind vorige week zo groot werd, heb ik voor mijn droom gekozen’’, vertelt De Jong woensdag in een gesprek met De Telegraaf. ‘’Dit ondanks dat ik de trainer nog nooit heb gesproken. Ik ben daar zelfs nog nooit geweest.’’

Dat de 21-jarige middenvelder aan het eind van dit seizoen zou vertrekken, was eigenlijk al bijna zeker. De afgelopen weken werd hij nadrukkelijk in verband gebracht met Paris Saint Germain. Daarnaast was er ook belangstelling van Manchester City. ‘’Dat ik uiteindelijk niet heb gekozen voor PSG puur omdat het Barcelona is is.’’

De Prijs

Barcelona betaald dus 75 miljoen euro aan Ajax. Dit bedrag kan oplopen tot 86 miljoen euro door bonussen. Het oude record van uitgaande duurste transfer stond op naam van oud-Ajacied Sánchez. Hij werd toen verkocht aan Tottenham Hotspur voor 40 miljoen euro.

Virgil van Dijk verkaste in 2017 van Southampton naar Liverpool voor een bedrag van 84,5 miljoen euro. Na de bonussen kan Frenkie de Jong het record dus ook verbreken van duurste Nederlandse voetballer.

Niet alleen Ajax profiteert van deze transfer. Ook Willem II en RKC Waalwijk delen mee in de transfersom. Frenkie de Jong speelde in de jeugd voor deze twee clubs. Wat de clubs exact zullen krijgen is niet helemaal duidelijk, maar naar verluidt kunnen de clubs een bedrag van rond de 10 miljoen euro verdelen.

Niet realistisch om De Jong te behouden

Directeur spelerszaken Marc Overmars vindt dat Ajax tevreden kan zijn over de gemaakte deal met Barcelona. Volgens de oud-speler van de Catelanen is er de afgelopen maanden keihard gewerkt aan een goede transfer.

‘’In die periode hebben alle topclubs gezeten met het management van Frenkie de Jong en vervolgens met ons contact gelegd.’’ Zegt Overmars bij Ajax TV. ‘’De laatste weken werd het contact met Barcelona echt vergoot. Natuurlijk wil je je spelers behouden, maar in het geval van de Jong was dit niet realistisch.’’

About Post Author