vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Google presenteert nieuwe projecten op I/O-conferentie

Google houdt ieder jaar een I/O-conferentie. Hier worden alle nieuwe ideeën en ontwerpen gepresenteerd. Uit de editie van dit jaar werd één ding duidelijk: de focus ligt op AI. Google heeft eerder al aangegeven dat zij voor “AI-first” gaan. Alles draait dus om machine learning. In dit artikel komen de ????? interessantste innovaties aan bod.

Google Lens

Één van de meest interessante aankondigingen van de conferentie was Google Lens. Het principe van dit project is dat je zoekopdrachten kan doen door middel van de camera van je telefoon. Als je bijvoorbeeld op een stedentrip bent en je wil informatie hebben over een oud gebouw waar je voor staat, hoef je alleen je camera er op te richten. Of wanneer je de camera op een restaurant richt, wordt het menu getoond.

Google Home wordt slimmer

Deze gadget is eigenlijk vooral interessant voor de Engels sprekende consumenten. Momenteel kun je (in het Engels) vragen stellen aan de slimme speaker van Google. Deze speaker wordt uitgebreid. Het apparaat wordt nu een soort van assistent. Je krijgt bijvoorbeeld een waarschuwing als je bijna een afspraak hebt en je kan het advies krijgen om een paraplu mee te nemen. Home kan onderscheid maken tussen zes verschillende gebruikers.

Wanneer je erg gesteld bent op je privacy, kun je de speaker beter mijden. Het apparaat luistert altijd mee en slaat veel op. De opnames worden gecombineerd met zoekopdrachten die je bijvoorbeeld op je telefoon doet. Dit doet Google om de gebruiker optimaal te kunnen bedienen. Er wordt dus wel weinig rekening gehouden met privacy.

Smart Reply

Ook in Gmail wil Google AI toevoegen. Het is de bedoeling dat er door een robot automatisch antwoord wordt gegeven op emials. De antwoorden zijn nog erg onpersoonlijk. Op een dineruitnodiging kun je voorlopig alleen antwoorden als “Nee, dan kan ik niet” of “Is goed” geven. In de toekomst moeten de antwoorden menselijker worden.

About Post Author