ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Tesla fabriek blijkt onveilig voor medewerkers

De fabriek van Tesla staat bekend als de fabriek van de toekomst. De werknemers van deze fabriek geven echter aan dat zij niet erg tevreden zijn. Er wordt geklaagd over een te hoge werkdruk en gevaarlijke werkomstandigheden.

In de afgelopen drie jaar is er meer dan honderd keer een ambulance gebeld omdat medewerkers van de fabriek medische hulp nodig hadden. Het gaat om de fabriek in Californië die door Wired de fabriek van de toekomst is genoemd. Dit is naar buiten gekomen omdat The Guardian een document heeft weten te bemachtigen.

De krant omschrijft de fabriek als een werkplek met soms erbarmelijke omstandigheden. De fabriek staat vol met high-tech robots. Een medewerker geeft aan dat hij het gevoel heeft dat alles in de fabriek modern is, behalve de medewerkers zelf.

Er wordt door veel werknemers geklaagd over lange werktijden, blessures en een enorme druk. Dit gebeurt allemaal om Musk tevreden te houden. Jonathan Galescu, een werknemer van de fabriek, zegt dat hij wel eens mensen flauw heeft zien vallen. Hij zag dat zijn bewusteloos geraakte collega’s door de val hoofdwonden opliepen. De medewerkers krijgen dan instructies om gewoon door te werken wanneer er iemand op de grond ligt.

Musk bevestigt in een interview met The Guardian dat zijn medewerkers geen eenvoudige baan hebben. Ze hebben volgens hem lange dagen en moeilijke taken. Musk geeft aan dat het feit dat Tesla nog steeds geen winst maakt de oorzaak van de problemen is. Musk zegt dat Tesla niet bestaat uit een stel hebberige kapitalisten die hebben besloten flink kosten te besparen op veiligheid. Hij zegt dat de prioriteit momenteel bij het overleven ligt, zodat niet iedereen zijn baan verliest.

Tesla is overgewaardeerd

Tenslotte verklaart Elon Musk ook nog eens dat hij denkt dat Tesla overgewaardeerd is. Het bedrijf is momenteel 50 miljard dollar waard op de beurs. “Ik geloof dat de marktkapitalisatie hoger is dan waar we recht op hebben”, aldus de Tesla-topman. Ter vergelijking: General Motors heeft een marktwaarde van 47,5 miljard en produceert ongeveer 100 keer zoveel auto’s als Tesla.

About Post Author