zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

HEMA komt in handen van Jumbo-supermarkten

Het is een feit dat warenhuisketen HEMA een nieuwe eigenaar krijgt. Investeringsfonds Parcom en Mississip Ventures nemen Hema over, waar ook de familie van Eerd achter zit. Dit zijn de eigenaren van de Jumbo-supermarkten. Hema maakte dit woensdag bekend.

HEMA was eerst eigendom van zakenman Marcel Boekhoorn. Medio juni kwam de keten in handen van een groep schuldeisers.

Investeringsfonds Parcom en het investeringsvehikel van de familie van Eerd hebben de handen ineengeslagen voor deze nieuwe overname. Om de deal rond te krijgen zal er acht weken uitgetrokken worden om naar de financiering en dergelijke zaken te kijken.

Dat HEMA en Jumbo al een langere tijd samenwerken is een feit, tenslotte gingen er geruchten rond dat de Brabantse supermarktfamilie interesse had in een overname van de warenhuisketen.

Het was duidelijk dat er nog meer bedrijven bezig waren met de overname van HEMA. Deze maand wilden de schuldeisers een overeenstemming bereiken, anders zou de verkoop op een laag pitje worden gezet.

Tjeerd Jegen, HEMA-topman, is blij dat het investeringsfonds Parcom samen optrekt met de familie van Eerd. “Wij zijn onder de indruk van de ondernemersmentaliteit en de passie voor retail van de familie Van Eerd, waar HEMA van zal kunnen leren.”

Omzet in juni en juli stijgen weer

De cijfers over het tweede kwartaal maakte HEMA woensdag bekend, die lieten enigszins herstel zien van de eerste drie maanden van het jaar. Met 4 procent minder dan de vergelijkbare periode een jaar eerder, kwam de omzet uit op 284,4 miljoen euro.

In mei werden winkels buiten Nederland en de restaurants noodgedwongen gesloten. Dit is bovendien ook de oorzaak van de daling. De dip van de omzet was alleen in de maand mei bezig. Juni en juli waren maanden waar meer geld binnenkwam. Door middel van hogere online omzetten werden deze verhogingen bereikt.

About Post Author