ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

PostNL maakt zich door corona op voor tsunami aan pakketjes rond de feestdagen

Voor de komende feestdagen houdt PostNL rekening met een duizelingwekkende toename van het aantal pakketjes: 60 tot 70 procent meer dan begin dit jaar. De capaciteit werd vanwege de coronacrisis al met 40 procent vergroot, en met de feestdagen zal deze nog eens toenemen met 20 tot 30 procent.

“Normaal gesproken hebben we met de feestdagen al tientallen miljoenen paketten meer te bezorgen”, zegt Liesbeth Kaashoek, PostNL-directeur Pakketten & Logistiek. PostNL leverde voor het coronatijdperk al dagelijks zo’n 900.000 pakketten af. Medio maart liep dit op tot een miljoen per dag en nu gaat het richting de anderhalf miljoen op de piekdagen.

Volgens Kaashoek begint het piekseizoen voor de pakketbezorging op de dag dat Sinterklaas aan land komt. “Dat is op 14 november”, weet de directeur van PostNL. “Vanaf dan begint het te lopen.” Sinterklaas is niet de enige reden dat het zo druk wordt, maar ook zeker de komst van toenemende koopfestijnen als Black Friday en Cyber Monday.

“We zetten in de piekperiode extra vrachtwagens in, duizend extra bezorgers erbij en we werken 24/7”, zegt Kaashoek. Volgens haar zal PostNL er alles aan doen om de pakketten op tijd te leveren bij de klanten. “Door de coronacrisis hebben we ook geleerd om samen met onze klanten – de webwinkels – te kijken hoe we de pakketten het beste en op het juiste moment kunnen bezorgen.”

Help als consument ook mee door op tijd te bestellen

Kaashoek zegt, “Het helpt ook als de consument er op tijd aan denkt om cadeautjes te bestellen.” PostNL zal dan alles op alles zetten om de bestellingen op de afgesproken dag en tijdstip te bezorgen.

Hoe groot de tsunami aan bestellingen met de feestdagen precies wordt, moet natuurlijk nog blijken. “Het is een onvoorspelbare periode. Maar we hebben er veel zin in, het is ook een hele mooie periode waar we van genieten.”

About Post Author