ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Optimale bereikbaarheid van de onderneming: dit mag je niet vergeten

Als je een bedrijf hebt of voor een bedrijf werkt, weet je dat de bereikbaarheid van een bedrijf een zeer belangrijke factor is. Het is daarom iets dat zeker niet vergeten mag worden. Toch blijft de vraag: ‘Hoe zorg je dat een bedrijf zo goed mogelijk bereikbaar is?’ Het antwoord op deze vraag wordt behandeld in dit artikel.

Waarom het belangrijk is dat een bedrijf bereikbaar is

De bereikbaarheid van een bedrijf is noodzakelijk en is als het ware een verplichting tegenover de klanten van het bedrijf. Als zij vragen hebben moet het bedrijf de klant te woord kunnen staan. Daarnaast is het zo dat wanneer een bedrijf nieuwe klanten nodig heeft, zij ook goed bereikbaar moeten zijn. Het is belangrijk dat het bedrijf zowel via het internet als via social media te vinden is. Stel dat je een eenmanszaak hebt en je telefoon is kapot, dan is het van belang dat je telefoon het snel weer doet. Als een klant in de tussentijd contact met je op wilt nemen en dit lukt niet, dan kan dit erg frustrerend zijn.

 

Als je in Alkmaar woont kun je snel een geschikt telefoon reparatiebedrijf vinden door op internet te zoeken naar de zin: ‘iPhone repareren in Alkmaar’. Als je dit opzoekt zullen er een hoop bedrijven tevoorschijn komen. De bedrijven die bovenaan komen te staan zijn erg goed bereikbaar en vindbaar, hierdoor zullen zij eerder nieuwe klanten binnenhalen en dat is gunstig.

Hoe zorg je dat een bedrijf goed bereikbaar is

Om te beginnen is het belangrijk dat je telefonisch bereikbaar bent en dat je telefoonnummer op het internet te vinden is. Dit is enkel de basis, want zo kun jij alleen gevonden worden als mensen specifiek naar zoeken. Naast de basis is het van belang dat mogelijke klanten het bedrijf kunnen vinden met een algemene zoekterm. Hiervoor is een website of webshop een geschikt middel. Wanneer je een website online hebt staan waarbij de SEO goed geregeld is, zul je meer bezoekers krijgen en waarschijnlijk dus ook meer klanten. Een website maken is daarom tegenwoordig van groot belang. Het maken van een website kun je zelf doen, of laten doen.

 

Als de site is gemaakt, kan er begonnen worden met de SEO. De SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit houdt in dat de desbetreffende site zo wordt ingericht, dat het goed vindbaar is op zoekmachines. Een goed geoptimaliseerde website hang af van meerdere bepalende factoren, zoals de content, techniek en het backlinkprofiel van de website. Online marketing bureaus, kennen deze factoren en zullen ze één voor één uitwerken.

 

Veel gemaakte fouten

Bij het veranderen van een domeinnaam of telefoonnummer worden vaak essentiële onderdelen vergeten. Zo komt het geregeld voor dat de oude domeinnaam niet naar de nieuwe verwijst, wat tot frustratie bij de bezoeker leidt. Ook kan dit een negatieve impact hebben op de vindbaarheid van je website. Wanneer het telefoonnummer veranderd, dient dit ook op de website aangepast te worden. Naast de eigen website dienen ook social media profielen, Google My Business profielen en profielen op externe websites aangepast te worden. En wat dacht je van geprinte media? Visitekaartjes, flyers en posters met deze gegevens dienen allemaal te worden aangepast!

About Post Author