ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Inbrekers deze zomer minder actief door coronamaatregelen

Een woordvoerder van Interpolis bevestigt maandag dat het aantal woninginbraken in juli en augustus lager was dan een jaar eerder. Door de coronacrisis is waarschijnlijk de gebruikelijke piek uitgebleven, zegt de verzekeringsmaatschappij. Het zou inbrekers afgeschrikt hebben omdat meer mensen thuis blijven vanwege de coronamaatregelen.

Via een eigen inbraakmonitor houdt Interpolis het aantal inbraken en pogingen bij. Van januari tot en met de derde week van augustus registreerde de verzekeraar 18.089 gevallen, vergeleken met 22.678 gevallen over dezelfde periode maar dan het voorgaande jaar.

De woordvoerder zegt dat de inbrekers sinds juni weer actiever zijn geworden. Al werd het niveau van zomers in de voorgaande jaren niet gehaald. Het is volgens de woordvoerder geen normaal jaar.

Komende maanden verwacht Interpolis dat de traditionele najaarsgolf aan inbraken om dezelfde reden kleiner zal zijn. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, slaan deze maand inbrekers al 30 procent minder vaak toe. De verwachting is dat die trend de komende weken wordt voortgezet.

About Post Author