wo. feb 28th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Hoe kies ik de koeriersdienst die het beste bij mij past

Als je een zending hebt die van A naar B moet, wil je natuurlijk dat dit op de beste, snelste en meest voordelige manier gedaan wordt. Er zijn veel koeriersdiensten die dit graag voor je regelen. Hoe vind je het bedrijf dat het beste bij jou past?

We geven vier punten waarop je moet letten voor het vinden van een goede dienst.

Kijk naar de vergunningen

Het is verstandig een dienst te kiezen die een vergunning heeft, zoals de NIWO vergunning. De afkorting staat voor Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie. Deze organisatie verleent een vergunning aan kwalitatief goede koeriersdiensten mits zij voldoen aan de door de NIWO opgestelde regels. Deze gelden voor voertuigen met een laadvermogen groter dan vijfhonderd kilo. Er vinden regelmatig controles plaats waarin gekeken wordt of het bedrijf zich aan de regels houdt. Is dit niet het geval, dan wordt de vergunning ingetrokken.

Kijk naar de prijs

Goedkoper wil niet altijd zeggen dat de kwaliteit en service minder is, net zoals duurder niet wil zeggen dat deze beter is. Kijk daarom altijd naar de prijs in combinatie met de diensten die worden geboden. Wil je een bedrijf dat zowel goed bij je budget als bij je wensen past? Vraag dan een offerte op bij verschillende bedrijven.

Kijk naar het wagenpark

Heeft het bedrijf een net en up-to-date wagenpark, schoon en zonder veel beschadigingen, hebben de voertuigen de naam van het bedrijf en dragen de koeriers nette bedrijfskleding? Of wordt er gebruik gemaakt van anonieme, beschadigde voertuigen en dragen de koeriers casual kleding? Het gevoel dat je bij de presentatie en uitstraling van een bedrijf krijgt moet ook meewegen in de keuze voor een koerier. Een goede, nette uitstraling en vriendelijke koerier komt nu eenmaal professioneler over. Heb je geen goede indruk van het bedrijf, dan zit je waarschijnlijk niet rustig tot de zending op de plaats van bestemming is afgeleverd.

Kijk naar het aantal keer overladen

Iedere keer dat een pakket wordt overgeladen, bestaat het risico dat er schade ontstaat, de zending naar een onjuist adres gaat of zelfs helemaal zoekraakt. Hoe vaker er wordt overgeladen, des te groter het risico. Het meest ideaal is de situatie waarin de koerier die de zending bij je ophaalt ook de koerier is die het aflevert op de plek van bestemming. Bedrijven die zo min mogelijk overladen, zoals DSA Logistiek, geven vaak meer zekerheid over de veiligheid van de zending, en verliezen bovendien geen tijd aan onnodig overladen.

About Post Author