ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Hoe maak jij jouw WordPress website veilig?

veilige,website

Jullie WordPress website is het online uithangbord van de organisatie. Je wilt dat deze professioneel overkomt en veiligheid is daarbij een belangrijk aspect. Wat kan je doen om deze veiligheid te optimaliseren en hackers buiten de deur te houden?

Is WordPress wel veilig?

WordPress is een populair CMS. Dit betekent dat hackers hier ook wel eens hun pijlen op willen richten. Wanneer zij een zwakke plek vinden krijgen zij vaak toegang tot duizenden websites. Misschien vraag je je af hoe dat kan. Veel WordPress gebruikers maken hun websites in standaard templates. Dit zijn kant en klare website designs. Hier hoef je alleen nog maar content in te vullen en je hebt goedkoop en snel een eigen website. Dit klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het is sommige gevallen ook. Jouw mooie design wordt niet alleen aan jouw verkocht, maar ook aan honderden andere. Vindt een hacker een lek in jouw design, dan hebben zij ook toegang tot al die andere websites. Voor hun lekker makkelijk toch?

Lees hier hoe je de veiligheid van jouw website kan checken?

Hoe maak jij jouw website veilig tegen hackers?

Geef je gebruikersnaam niet weg met “admin”

Het is natuurlijk wel lekker makkelijk, maar gebruik deze standaard inlog NOOIT. Hiermee geef je al 50% van jouw inlog vrij. Dit maakt jouw website een aantrekkelijker slachtoffer voor hackers dan websites die wel een afwijkende gebruikersnaam hebben. Zie het als het stelen van een fiets. De fiets met een slot is aantrekkelijker om te stelen dan de fiets met een extra slot.

Gebruik extra security plugins

Een security plugins scant voor jou of er infecties zijn op de website en andere onveiligheden. Een populaire plugin is WordFence.

Maak inloggen IP gebonden

Je kunt ervoor zorgen dat je alleen op jouw IP adres kan inloggen op jouw website. Dit betekent dat niemand zomaar bij jouw inlogpagina kan komen.

Verander de inlog URL

Dit sluit aan op een eigen inlog naam. De standaard inlog URL is jouw website /wp-admin. Behoud je deze URL dan geef je deze informatie gratis weg aan ongewenste gasten. Maak het ze niet te makkelijk en zorg dat je een unieke inlog URL hebt.

Maak sterke wachtwoorden

Best wel vanzelfsprekend, maar o zo belangrijk. Maak een wachtwoord dat niet te raden is. Niet jouw naam en je geboorte jaar, dit is te makkelijk. Wist je dat 8% van de gehackte website als oorzaak een zwak wachtwoord heeft? Hier zit jij natuurlijk niet tussen.

Update je website

Bij elke update van WordPress wordt er gewerkt aan de veiligheid. Ga jij hier niet in mee dan ben jij een makkelijk doelwit. Wil jij meer weten over waarom je een website moet onderhouden en wat de risico’s zijn wanneer je dit niet doet?

Goede hosting

Dit is nummer 1 oorzaak van een gehackte website. Kies niet zomaar de goedkoopste, maar houd ook rekening met veiligheid.

About Post Author