ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Hudson’s Bay koopt huurcontract af

De Canadese winkelketen Hudson’s Bay (HBC) heeft een schikking getroffen met een Nederlandse winkelpandverhuurder om zo een huurcontract af te kopen, blijkt dinsdag uit een kwartaalbericht van het bedrijf.

Het is nog onbekend om hoeveel geld het gaat en om welke winkelverhuurder en vestigingen

In november vroeg Hudson’s Bay uitstel van betaling aan. Dit is meestal een voorstadium van een faillissement. Dat nieuws volgde op het besluit van HBC om alle Nederlandse vestigingen van de winkelketen aan het einde van dit jaar te sluiten.

Amsterdam en Breda

De vestigingen van de winkelketen in Amsterdam en Breda blijven nog wel langer open. Het gerechtshof in Amsterdam oordeelde eind november dat deze vestigingen langer open moeten blijven, omdat de huurcontracten langer doorlopen.

In de huurovereenkomsten staat dat de winkel in Amsterdam tot minimaal 2022 open moet blijven. Voor Breda loopt de overeenkomst tot 2021.

In het kwartaalbericht schrijft HBC dat het bedrijf nog miljoenen aan huurverplichtingen heeft openstaan bij pandbezitters. De surseance van betaling heeft daar niets aan veranderd, schrijft de keten.

About Post Author