wo. dec 6th, 2023

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Inval bij Vattenfall vanwege misleidende verkoop

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) is gister het kantoor van Vattenfall Sales Force in Weesp binnengevallen om onderzoek te doen. Vattenfall was voorheen Nuon. De inval is onderdeel van een onderzoek naar misleidende verkooptactieken binnen door energieleveranciers.

Dat de inval niet in het Amsterdamse hoofdkantoor plaatsvond maar in Weesp, geeft aan dat het onderzoek van de ACM over de commerciële tak moet gaan, aldus de zegsman.

De ACM geeft zelf geen verdere details over de inval. Vattenfall bevestigt de inval wel. De ACM doet al langer onderzoek naar verkooppraktijken die niet binnen de lijntjes blijven. Vooral bij de deurverkoop gaat het vaak mis, maar ook bij telefonische verkoop is er vaak sprake van malafide praktijken.

Er worden babbeltrucs gebruikt om binnen te komen en verkopers sjoemelen met het verwachte maandverbruik. Eén van de verkopers stelde ‘een oplichter in dienst van Nuon’ te zijn. Deze site kreeg inzage in honderden recente klachten over Nuon, daaruit blijkt dat contracten aangesmeerd worden aan oudere, demente en soms zelfs blinde klanten. Vattenfall heeft echter ‘vertrouwen in de uitkomsten van het onderzoek’, meldt de woordvoerder.

About Post Author

%d bloggers liken dit: