vr. mei 24th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Jumbo neemt zeventien vestigingen over van HEMA

Supermarktketen Jumbo neemt de komende drie jaar zeventien HEMA-panden over en wilt deze panden ombouwen tot supermarkten. De overname van de panden maakt deel uit van het samenwerkingsverband dat de twee partijen begin november sloten.

Tevens gaan zes stations zaken van HEMA producten uit het etenswarenaanbod van Jumbo leveren. HEMA-artikelen komen op hun beurt in de bijna zevenhonderd filialen van Jumbo te liggen, bijvoorbeeld glazen, pannen, drinkbekers en theedoeken.

Samenwerking

De samenwerking tussen beide partijen werd in november al aangekondigd. Toen waren alle details evenwel nog niet uitgewerkt. De partijen gaan samenwerken om de marktpositie van de bedrijven te verbeteren. Het hele proces zal waarschijnlijk enkele jaren in beslag nemen.

Schuld

Jumbo heeft als doel om meer filialen te hebben in de grote steden. Echter was het voor Jumbo lastig om hier geschikte panden te vinden. HEMA kan de opbrengst van de panden goed gebruiken voor zijn schuld. HEMA heeft al geruime tijd een schuld van ruim 700 miljoen euro.

About Post Author