vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Huurprijzen in Nederland stijgen met 2,5 procent

In een jaar is de gemiddelde huurprijs in Nederland flink duurder geworden. De prijzen stegen met maar liefst 2,5 procent ten op zichten van juli 2018 (CBS). Daarnaast ging bij een verhuizing de huurprijs met maar liefst 8,2 procent omhoog.

Volgens het statistiekenbureau heeft de sterke stijging te maken met de snelle stijging van de consumentenprijzen van vorig jaar. Voor gereguleerde huurwoningen is de maximale huurverhoging namelijk de stijging van de consumentenprijzen in het voorgaande jaar plus een inkomensafhankelijke toeslag.

Het CBS heeft gemerkt dat de huurprijzen bij het wisselen van bewoners dit jaar minder hard stegen dan in 2018. De gemiddelde verhoging bij het wisselen van huurders was dit jaar 8,2 procent, terwijl dit percentage vorig jaar lag op 9,6 procent.

Snelste stijging in Amsterdam

In Amsterdam gaan de prijzen het hardst omhoog, dit jaar was het 3,4 procent. Rotterdam staat op de tweede plek met een stijging van 3,2 procent. De prijzen in Den Haag en Utrecht gingen iets minder hard omhoog, namelijk 2,5 en 2,4 procent.

 

About Post Author