ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Hypotheek renten voor het eerst onder de 2 procent

Het gaat bij deze lage renten om de dertigjaarsrente voor hypotheken. Van Bruggen Adviesgroep melden maandag met een renteoverzicht dat huizenkopers die nu een hypotheekrente voor een lange tijd willen vastzetten, nu het goedkoopst zijn. De dertigjaarsrente ligt nu gemiddeld op 2 procent.

 

Rentepercentages

Het gemiddelde rente voor een hypotheek met een looptijd van dertig jaar ligt nu op 1,99 procent, dit komt uit de cijfers van de financieel adviseur. Bij een aantal hypotheek bieders liggen deze percentages zelf lager tot 1,85 en 1,89 procent. Hierbij gaat het wel om hypotheken met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De gemiddelde rente voor hypotheken zonder NHG ligt op 2,45 procent.

 

Eerdere jaren

De hypotheekrente is al enige tijd aan het dalen, als we naar vorig jaar kijken zien we dat het rentepercentage van dertigjaarsrente 0,9 procent hoger was dan de rentepercentage die op dit moment wordt gehanteerd. Deze daling is ook te zien bij kortere rentevasten periodes.

 

Zo verwacht Van Bruggen Adviesgroep dat deze dalingen in rentepercentages nog voor een korte periode aan zal houden. Wel wordt er verwacht dat het om een kleine verlaging gaat.

About Post Author