ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Federal Reserve waarschuwt voor gevolgen op de economie door coronavirus

De Federal reserve (Fed) heeft vrijdag een rapport uitgebracht waarin staat wat de gevolgen van de coronavirus op de economie kan hebben. Zo zou het ziekte financiële gevolgen kunnen hebben voor de Amerikaanse en wereldeconomie.

 

Het beleidsverslag

Het beleidsverslag is uitgebracht op vrijdag door de Fed. Hier in staat wat voor gevolgen de coronaziekte allemaal kan hebben op de economie. Zo zou de Chinese financiële sector niet stevig staan en als dit zou omvallen zou dit grote gevolgen hebben voor de wereldeconomie, China heeft na de VS het grootste economie ter wereld. Als de Chinese economie zou omvallen zou dit ook gevolgen hebben voor de Nederlandse economie.

 

Zo liet de Federal Reserve weten de ontwikkelingen op het gebied van coronavirus in de gaten te houden. De volksbank en centrale bank van China, liet recent weten wat voor gevolgen de coronavirus heeft op hun economie. De Chinese centrale bank kondigde aan dat het coronavirus slecht een tijdelijke verstoring van de economie zal veroorzaken. Hoe groot de gevolgen door de coronaziekte zullen zijn blijft een vraag.

About Post Author