ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Negatieve rente de grootste angst voor goede doelen

Het Rode Kruis en het Prins Bernhard Cultuurfonds maken zich zorgen over de negatieve rente, omdat ze hierdoor straks honderdduizenden euro’s per jaar moeten betalen aan de banken. Kort geleden zijn ABN AMRO en ING begonnen met het geven van negatieve rente op spaarrekeningen, zo zou je bij ABN AMRO -0,5 procent betalen als je meer dan 2,5 miljoen euro op je spaarrekening hebt.

 

Hoge reserves

De reden dat liefdadigheidsinstellingen  hoge spaartegoeden aan moeten houden is dat ze altijd een bepaald bedrag als reserve willen hebben. Het Rode Kruis heeft deze hoge reserves als zich een ramp voordoet en een organisatie als Prins Bernard Cultuurfonds moet meteen kunnen toeslaan als er een belangrijke kunst beschikbaar komt. Deze liefdadigheidsinstellingen hebben meestal tientallen miljoenen aan kasgeld op de bank. Zo heeft KWF Kankerbestrijding volgens het FD tientallen miljoen aan kasgeld op de spaarrekening.

 

Investeren en niet sparen

Zo geven de goede doelen aan dat het geen optie is om het geld te investeren, de reden hiervoor is dat het geld snel opneembaar moet zijn en ze het risico niet willen lopen dat ze toevertrouwde geld verliezen door beleggingen.

About Post Author