ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

In 2020 leed Basic-Fit een verlies van 125 miljoen euro

Basic-Fit lijdt verlies

In 2020 leed Basic-Fit een verlies van 125 miljoen euro, de omzet daalde ook met 27 procent en was 376,8 miljoen euro. Een jaar eerder had Basic-Fit nog een winst van 11 miljoen euro. De laatste keer dat Basic-Fit verlies leed was in 2016. De omzet daalde met 27 procent tot 376,8 miljoen euro.

De slechte resultaten kwamen doordat alle sportscholen van de fitness club  het grootste deel van het jaar gesloten moesten blijven. Vanaf het begin van de coronacrisis in  maart tot en met juni moesten de sportscholen gesloten blijven. Na juni mochten de sportscholen weer open onder een aantal voorwaarden, waarna ze weer in september dicht moesten.

Dit resulteerde dus in het grote verlies en de omzetsdaling, wat bleek uit het jaarverslag van Basic-Fit. Daarom is Basic-Fit nu voorlopig ook gestopt met het uitbreiden van hun gyms. In de eerste instantie hadden ze als plan om 1250 nieuwe vestigingen te bouwen tegen 2022. Het afgelopen jaar hadden ze 44 nieuwe clubs geopend.

Basic-fit neemt echter geen maatregelen om de verliezen tegen te gaan. Een woordvoerder van Basic-Fit zei dat ze geen mensen gaan ontslaan en ook geen clubs gaan sluiten, aangezien ze al die middelen straks weer nodig hebben als de clubs weer open gaan. Er wordt verwacht dat er veel vraag komt naar de fitness, in de VS en Spanje zijn de clubs al open en gaan mensen weer massaal sporten.

About Post Author