ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Italië eist hulp van Europa en vindt Nederlandse manier onverantwoordelijk

Een Italiaanse politicus heeft dinsdag in de Duitse krant Frankfurt Allgemeine Zeitung laten weten hoe onsolidair Nederland is tijdens de coronacrisis omdat we ons verzetten tegen het geven van noodsteun aan Italië. Zo roepen de Italianen dat Duitsland afstand moet nemen van Nederland.

 

Ontstaan van ruzie

De “Nederlandse houding” zou een gebrek aan ethiek zijn. Dat de Italiaanse politicus dit zegt heeft te maken met dat een potgeld niet zomaar weg willen geven. Het gaat hier om het Europese stabilisatiemechanisme (ESM), een geldbedrag waar alle landen unaniem voor moeten stemmen wil het geld opengebroken worden.  Maar Nederland heeft zich tijdens het overleg besloten niet het geld makkelijk weg te geven dat het ze voorwaarde willen hebben met Italië. Nederland was niet de enige land die dit wou hebben ook Duitsland wou dit.

 

In de brief van Europarlementariër Carlo Calenda dat de EU “zal ophouden te bestaan” als de EU niet sterk blijft en elkaar helpt. Zo worden er ook oude koeien uit de sloot gehaald met Duitsland, er werd verwezen naar het feit dat Italië de schuld van Duitsland na de Tweede Wereldoorlog kwijtschold. “Lieve Duitse vrienden, de herinnering zal jullie helpen de juiste beslissing te nemen.”

 

Italië is zwaar getroffen door de coronacrisis. Het dodental ligt op 11.591 personen en het land is daarmee China voorbijgegaan. De Italianen raken door de coronacrisis zwaar in paniek en zijn opzoek naar hulp die de EU moet bieden.

About Post Author