ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

De autoverkoop in maart is lager dan die van vorig jaar

Maart van dit jaar is de autoverkoop met 23,4 procent gedaald ten opzochten van dezelfde maand een jaar eerder. Dit jaar zijn er maar 29.496 auto’s geleverd waarvan al veel auto’s al besteld waren. Dit liet BOVAG woensdag weten.

 

Oorzaak

De brancheorganisatie BOVAG wijst niet gelijk naar de coronavirus als directe oorzaak van deze lage cijfers, maar laat weten dat dealers en importeurs minder auto’s hebben geregistreerd dan normale kwartaal en dit zou te maken hebben met het coronavirus.

 

Showrooms geopend

De showrooms waren ondanks de coronamaatregelen de afgelopen maand nog geopend, hoe lang dit nog geopend blijft een vraag. Het is volgens BOVAG bovendien nog te vroeg om met prognoses te komen. Zo zegt BOVAG in een nieuws bericht “Hoe de autoverkoop zich dit jaar zal gaan ontwikkelen is zeer ongewis. Enerzijds wordt het vertrouwen onder consumenten en bedrijven ernstig aangetast en anderzijds is de productie in veel autofabrieken wereldwijd stilgelegd”,

 

De auto’s die in maart het meest zijn geregistreerd zijn: de Tesla Model 3 was in maart met 1.339 exemplaren, gevolgd door de Kia Niro en de Renault Clio.

About Post Author