zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

De vacatures op de Nederlandse markt verdwijnen door het coronavirus

energielabel bedrijfspand

 

 

De Nederlandse arbeidsmarkt is door het coronavirus niet meer zo krap meer. Zo zijn de vacatures in de luchtvaart gehalveerd en ook in de horeca zijn de aantal vacatures gedaald in vergelijking met een jaar eerder. Dit meldt BNR op donderdag.

 

Overige sector

Voor alle sectoren samen zijn er nu gemiddeld 17 procent minder vacatures dan in dezelfde periode van 2019. De sectoren die het hardst zijn geraakt zijn de luchtvaart, horeca en toerisme sector. Zo schrijft de BNR dat het verschil per sector en vacatureplatform. Vacatureplatform Textkernel verloor 15 procent van hun vacatures vergeleken met vorig jaar, bij Young Capital verloor meer dan hun helft vacatures. Zo liet Young Capital weten dat er bij sommige vacatures soms om meerdere mensen wordt gevraagd en dat het verschil per saldo dus kleiner is.

 

De problemen door de coronacrisis kunnen nog wel even doorgaan op de arbeidsmarkt. Zo zijn er verschillende problemen die hierdoor zijn ontstaan denk aan moeilijk sollicitatie gesprekken houden en dit zou zelfs bij bepaalde beroepen niet door kunnen gaan. Niet alle sectoren merken problemen door het coronavirus. Zo lijken de IT, maakindustrie en de farmacie geen effect te zien, en is in de verpleging zelf een stijging van de vraag te merken.

About Post Author