ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Koers Bitcoin voor het eerst boven de 49.000 dollar

Bitcoin

Afgelopen zondag is de koers van bitcoin, voor het eerst, boven de 49.000 dollar (40.500 euro) uitgekomen. Oorzaak hiervan is vermoedelijk de interesse van Counterpoint Global (een investeringstak van Morgan Stanley Investment Management) in Bitcoin. Counterpoint Global  overweegt om bitcoin toe te voegen aan zijn lijst met opties voor investeerders.

De interesse laat zien dat steeds meer partijen cryptovaluta accepteren. Echter zijn er nog genoeg partijen die niet overtuigd zijn in cryptovaluta. Dit komt omdat de waarde hiervan sterk fluctueert. Twitter topman Jack Dorsey maakte vrijdag bekend dat hij samen met rapper en ondernemer JAY-Z een fonds zal oprichten. Deze fonds is bedoeld om een gangbare betaalmiddel van Bitcoin te maken.

Verder is de koers van bitcoin afgelopen tijd ontzettend gegroeid, nadat Tesla bekendmaakte dat zij 1,5 miljard dollar hebben geïnvesteerd in de cryptomunt. En dat Mastercard en de Amerikaanse bank BNY Mellon de eerste stappen hebben gezet om het gebruik van de cryptomunt bitcoin makkelijker te maken.

Lees hier slimme tips voor investeringen in virtuele munten.

About Post Author