vr. mei 24th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

KPN wilt 350 miljoen besparen, snijdt in arbeidskosten en banen

KPN,

De komende jaren wilt KPN flink wat geld besparen, zo willen ze zo’n 350 miljoen euro besparen en de organisatie moet simpeler worden ingericht. De kans is groot dat er dus banen worden geschort. Het is nog onduidelijk om hoeveel banen dit zou gaan.

Besparen

De 350 miljoen euro die bespaard zou moeten worden, moet tussen 2019 en 2021 gerealiseerd worden. Dit zou mogelijk moeten worden gemaakt door ‘minder kosten en een winstgevende groei van verschillende onderdelen van het bedrijf.’ De besparing van het bedrijf komt onder meer uit op minder arbeidskosten, al maakt het bedrijf verder niet bekend hoe ze dat willen doen en hoeveel banen er worden geschrapt. Momenteel heeft KPN ongeveer 12.600 mensen in dienst met een voltijdbaan.

Minder banen

Een woordvoerder van KPN gaf aan nog niet te weten hoeveel banen er geschort zouden worden, toch is het echter wel zeker dat er banen zullen verdwijnen. ‘’Wij willen een efficiëntere organisatie worden en daar hoort bij dat we minder medewerkers zullen hebben’’ zegt de woordvoerder.

Hoe dat precies in zijn werk gaat en hoe dat vorm wordt gegeven, weet de woordvoerder nog niet. ‘’Onze arbeidskosten zijn verdeeld over eigen personeel, extern personeel en medewerkers van onze leveranciers. Of en waar we banen aan reduceren is nog niet te zeggen en zal ook later pas blijken.’’

Omzet blijft teruglopen

CEO Maximo Ibarra, die eerder dit jaar aantrad bij KPN, laat in een persbericht weten dat het bedrijf de afgelopen jaren sterker is geworden. Er zou vooruitgang zijn geboekt op het gebied van kwaliteit, dienstverlening, klanttevredenheid en structureel lagere uitgaven.

Toch kampt het bedrijf met teruglopende omzet. Klanten bellen steeds minder en maken steeds meer gebruik van mobiel internet. Een grote reorganisatie komt dus ook niet helemaal uit de lucht vallen.

5G is onderweg

KPN maakt jaarlijks 1,1 miljard euro vrij voor investeringen. De aankomende kostenbesparing moet ervoor gaan zorgen dat er verder kan worden geïnvesteerd in het datanetwerk, want dit is nodig om de overgang te realiseren naar het 5G netwerk.

About Post Author