ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

KSA werkt samen met gemeentes in strijd tegen minderjarig gokken in horeca

 

Kansspelautoriteit heeft een aanpak ontwikkelt voor gemeenten waarmee ze kunnen zien of horecagelegenheden wel de juiste aanwezigheidsvergunning hebben voor een kansspelautomaat. De KSA heeft voor een aantal gemeentes een lijst gemaakt met horecalocaties die onterecht een vergunning voor gokautomaten beschikken. De KSA wil samen met deze gemeentes het lijstje afwerken.

 

Reden voor aanpak

De KSA ziet dat veel horecagelegenheden waar een gokautomaat staat niet goed wordt gecontroleerd op leeftijd van spelers. Ook worden er vergunningen gegeven aan horecagelegenheden die voor iedereen toegankelijk zijn terwijl dit juist niet moet. Volgens de wet moet er genoeg afscheiding zijn tussen het gedeelte waar iedereen mag komen, en de plek waar alleen meerderjarigen toegang hebben. Als een horecagelegenheid een vergunning kreeg werd in de loop der tijd een verbouwing gedaan waardoor de eisen voor een vergunning niet meer telde.

 

Aanpak

De aanpak die de KSA ontwikkelde is dat aan de hand van opstelgegevens waar speelautomaten bevinden, wordt gekeken of de locaties nog steeds voldoen aan de eisen voor een aanwezigheidsvergunning. Het zou ook kunnen dat KSA langs gaat bij horeca. De KSA vindt het belangrijk dat gemeenten zich bewust zijn van het feit dat minderjarigen en kansspelen niet samen mogen gaan.

About Post Author