ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Vliegen naar bekende bestemmingen nu 20 procent goedkoper

 

Vliegtickets naar bekende bestemmingen zullen de komende zomer goedkoper zijn dan normaal dit heeft te maken door de coronacrisis. BNR heeft een onderzoek gedaan nar de prijzen van vakanties en dit blijkt met 20 procent gedaald te zijn.

 

Bekende bestemmingen goedkoper

We hebben een aantal voorbeeld van bekende reisbestemmingen waar de prijs lager is dan normaal voor een vlucht naar Spanje betaal je normaal gesproken rond de 205 euro en nu is dat nog 171 euro. Naar Frankrijk toe ga je van 158 euro naar 119 euro. Turkije zijn de vliegtickets gemiddeld 25 procent lager, naar Italië zelfs 30 procent voordeliger.

 

Onderzoek van BNR

BNR heeft het onderzoek kunnen uitvoeren door middel gesprekken aan te gaan met 2 grote reisbureaus. Zo heeft BNR een gesprek gehad met Steffen Boon van Travix (bekend van CheapTickets en Vliegwinkel.nl) daarin vertelt hij dat de prijzen in juli en augustus lager liggen. “Maatschappijen hebben in die maanden nog heel wat stoelen die ze moeten verkopen. Er is in de maanden hiervoor weinig tot niets geboekt.”

 

Dat de prijzen lager zijn dan normaal betekend nog niet dat consumenten zich massaal storten op de goedkope tickets. Maar de verkopen van tickets en vakantie trekken wel weer aan na de versoepeling van de coronamaatregelen. “Ten opzichte van een jaar geleden zitten we nog maar op de helft, maar de laatste twee weken zien we een groei in het zoek- en boekgedrag.” Dit meldt Boon aan BNR.

About Post Author