zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Leaseauto van de zaak is verleden tijd

leaseauto

Een Leaseauto krijgen van de baas is verleden tijd. Leaseplan gooit het roer om. Het grootste lease bedrijf van Europa is daarom ook bezig met een verandering van de bedrijfsvoering. Leaseplan gaat de 300.000 auto’s die na de leaseperiode vrij komen zelf verkopen aan de consument. Ook is het bedrijf van plan om een deel van de auto’s te gaan verhuren.

Vaak zijn de auto’s die uit een lease periode komen in een betere staat als je het vergelijkt met een even oude auto van particuliere afkomst. Toch gingen de overgebleven lease auto’s regel recht de tweedehands handel in.

Nu wil Leaseplan de tweedehands leaseauto’s zelf gaan verkopen. Hierdoor komt de tussen handel te vervallen. Deze keuze is positief voor zowel het bedrijf als voor de consument. De prijsvoordeel komt door het schrappen van de winstopslag van de tussenhandel. In Nederland worden er ongeveer 150 tweedehands leaseauto’s per week verkocht.

Ervaringen door leaseauto

Leaseplan wil het anders gaan doen dan de normale tweedehands dealer. De tweedehands leaseauto krijgt een vaste prijs. Er kan daarnaast niet onderhandeld worden. De oude auto kan wel worden ingeruild. Door de ervaringen van het bedrijf geven zij garanties en betrouwbare informatie over het verleden van de auto’s.

Leaseplan geeft naast het kopen van de auto ook nog de optie om een auto aan te schaffen op basis van private lease. Dit zien zij als een voordeel ten opzichten van de normale autoverkopers.

Om te beginnen zet Leaseplan 20 vestigingen het aankomend half jaar neer in Europa. Dit aantal moet uiteindelijk uitgebreid worden naar ongeveer 50 winkels. Online kan de auto zoeker een auto uitzoeken. Vanuit de keuze kan de auto geprobeerd worden. Iemand die gedesinteresseerd is in een auto wil natuurlijk de auto voelen en zien. De eerste vestiging in Nederland komt in Breukelen. De bedoeling is om dit in de loop van de jaren uit te breiden.

 

About Post Author