ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Zelfstandigen meer tevreden met werk

zelfstandigen

Zelfstandigen vinden dat zij een beter leven hebben. Dat komt doordat zij energieker zijn, zelf de werktijden bepalen en hebben meer afwisseling hebben in het werk. Dit blijkt uit onderzoek van het TNO in samenwerking met het CBS.

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat 81 procent van de zelfstandigen tevreden zijn. Daar tegenover staat 78 procent tevredenheid van de mensen met een vaste baan en 66% van de werknemers die via een uitzendbureau zijn geplaatst.

Zelfstandig ondernemers die alleen zijn of personeel in dienst hebben zijn in 80 procent van de gevallen tevreden of meer dan tevreden. Daarna komen de mensen met een vast contract. Gevolgd door de mensen met een tijdelijk contract. Op de laatste plaats staan de mensen met die via een uitzendbureau werken. Het lijkt er dus op hoe flexibeler het contract is hoe minder tevreden de mens is.

Zelfstandigen maken juiste keuzes

Je eigen keuze maakt vaak of je tevreden bent of niet. Sommige mensen kiezen er bewust voor om flexibel te werken. Deze mensen zijn dan ook vaak tevreden. Er zijn voorbeelden van personen die jarenlang in loondienst werken en doodongelukkig waren. Wanneer deze mensen op hun zelf gingen ging er een wereld voor ze open.

Uit onderzoek van CBS blijkt dat meer dan 1.4 miljoen mensen zelfstandig werkten in 2016. Ongeveer 75% procent waren alleen. Te zien is dat dit een trend is die zich voortzet.

Redenen om zelfstandig te gaan

Dat deze trend zich voortzet is niet perse omdat mensen geen uitweg zien. In de afgelopen jaren zijn ongeveer 10 procent van de mensen zelfstandig gegaan door negatieve beweegredenen. Dit gedeelte is niet gestegen.

Het is natuurlijk niet zo dat je niet makkelijk gelukkig wordt onder een baas. De zelfstandigen die uit negatieve reden, bijvoorbeeld geen baan kunnen vinden, de keuze maakten om zelfstandig te worden zijn zeker niet altijd ontevreden.

About Post Author